Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 2. 2007

Exotické zelené kuřecí kari

ObrazekUvedený recept je převzatý z Exotické Thajské kuchyně...

Recept pro 2 osoby.

K přípravě hlavního chodu potřebu-jeme:

4 polévkové lžíce nejlépe olivového oleje, 200ml vody, 120g bambu-sových výhonků, šálek čerstvé bazalky, 100g zelené kari pasty, 300g kuřecích plátků, 200ml kokosového krému a 6-8 nakrájených čili papriček.

Příloha: nejlépe jasmínová rýže.

Postup: Obrazek

Ve Wok pánvi rozpálíme olej, přidáme zelenou kari pastu a pražíme 2 minuty než se uvolní aroma. Poté přidáme kokosový krém. Pak přidáme vodu, kterou zprudka uvedeme do varu. Přidáme kuřecí plátky a když jsou již téměř hotové přidáme bambusové výhonky. Ozdobíme čerstvou bazalkou a čili papričkami.

Podáváme s jakýmkoliv aperitivem nebo ovocným likérem.

Přejeme Vám dobrou chuť.